• VIZATERV ÉPÜLETGÉPÉSZETI TERVEZŐ ÉS SZAKÉRTŐ KFT.
  • +36 30 942 6444

Az egyre szigorodó előírások és a növekvő komfortigények következtében napjainkra épületeink fűtését csak olyan fűtési rendszerek tudják biztosítani, melyek kivitelezését gondos tervezői munka előzte meg.

Épületeink fűtésére ma már számos lehetőség adott, de hogy melyik műszaki megoldás a legmegfelelőbb számunkra, azt előzetes energetikai és pénzügyi számítások alapján egyértelműen el lehet dönteni.

A 7/2006 (V.24.) TNM rendelet új épületek esetében előírja gazdaságossági vizsgálat elkészítését. A vizsgálat során a megvalósítandó épület adottságait, az elérhető energiahordozókat figyelembe véve egy megvalósíthatósági elemzés készül, mely alapján racionális szempontok szerint meghatározható a tervezendő rendszerkialakítás.

 

A tervezendő fűtési rendszernek természetesen meg kell felelnie a jelenleg érvényes közel nulla energiaszint követelményének.

Az így elkészített kiviteli terv alapján a kivitelezés minden gond nélkül szakszerűen megvalósítható, beüzemelést követően a lakó az elvárt komfortkörülményeket élvezheti.
A beüzemelés során a kivitelező többek között beszabályozza a megépített fűtési hálózatot. A beszabályozás kizárólag beszabályozási terv alapján lehetséges, mely meglétét a már sokszor emlegetett 7/2006 (V. 24.) TNM rendelet előírja. A beszabályozásról a beszabályozást végző szakcég jegyzőkönyvet készít.