• VIZATERV ÉPÜLETGÉPÉSZETI TERVEZŐ ÉS SZAKÉRTŐ KFT.
  • +36 30 942 6444

Az épületgépész mérnök feladata, hogy a beruházót tájékoztassa és számítással igazolja az új vagy felújítandó épületek, energiatakarékos rendszerek kialakításának módjáról.
Feladata továbbá a passzív és aktív elemekkel történő építési vagy korszerűsítési változatok bemutatása, azok bekerülésének kidolgozása a várható energiafogyasztás csökkenésének elemzésével, illetve ezek hányadosát képző megtérülési idők számításával.

Mindezek célja, hogy a megbízónak lehetővé tegye a leggazdaságosabb, illetve legésszerűbb döntés meghozatalát.

 

Döntéshozói támogatás

A vállalatok, cégek esetében legtöbbször elsődleges kérdés, hogy az ingatlanvagyonuk műszaki fejlesztése, az építési beruházás milyen műszaki megoldások alkalmazásával valósuljon meg. Ehhez vizsgálatok elvégzésére van szükség. A javasolt műszaki megoldás megválasztása számos körülménytől függ, melyhez vezető úton közös együttműködésben de a szakmai irányatást vállalva kell eljutni.
A sikeres megoldás kulcsa a hosszútávon jólműködő rendszer meghatározása.

 

Állapotfelmérés

Az ingatlan vásárlása vagy felújítása, átépítése előtt célszerű egy állapotfelmérés elkészíttetése független mérnök szakértők által, hogy a megfelelő és megalapozott döntés meghozható legyen. Épületgépészeti átfogó műszaki átvilágítás során meghatározzuk az épület gépészeti rendszerének állapotát és javaslatokat fogalmazunk meg a szükséges intézkedések előkészítéséhez.