• VIZATERV ÉPÜLETGÉPÉSZETI TERVEZŐ ÉS SZAKÉRTŐ KFT.
  • +36 30 942 6444

Az épületgépészeti tervellenőri tevékenységünket meghatározza az Építési Törvény, mely az építőipar alaptörvénye. Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Kormányrendelet megváltoztatta az építőipari kivitelezési tevékenység kezdésének szabályait.

Az építőipari kivitelezést megkezdeni csak a szabályszerű tervellenőri nyilatkozattal lehetséges.

A tervellenőri tevékenységünk a kivitelezési tervdokumentáció tartalmának, az építés minőségének, a szakszerű kivitelezés biztosításának, valamint az egyéb jogszabályokban meghatározott követelményeknek az érvényre juttatása érdekében végzett szakszerű ellenőrzés.

 

Tervellenőrzést kell végezni

a.) a jogszabályban meghatározott építési tevékenység során vagy jogszabály által meghatározott épületek építése esetén;
b.) a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 28. § (3) bekezdésében meghatározott felhatalmazás alapján hozott jogszabályban foglalt esetekben;
c.) az MMK által a Kamtv. 3. § (1) bekezdésének f) pontjában meghatározott feladatkörben kijelölt tervezési tevékenységre vonatkozóan;
d.) tervellenőrzésre irányuló megbízás esetén.

 

Ki végezhet tervellenőrzést?

Tervellenőr az a tervezői szakmagyakorlási jogosultsággal rendelkező személy, aki rendelkezik az MMK által adott „vezető tervező” címmel, továbbá folyamatosan és önálló referenciával igazoltan végez – az ellenőrzésre felkért feladattal közel azonos műszaki tartalmú és méretű – tervezési tevékenységet, és tervellenőri tevékenységre megbízást kap.

Csapatunkban megtalálhatók vezető tervezői címmel rendelkező kollégák, tevezési munkáink pedig alkalmassá tesznek bennünket bármilyen műszaki tartalmú és méretű épületgépész munka ellenőrzésére.

 

Tervellenőrzésre különösen ajánlott építmények

Tömegtartózkodásra alkalmas épületek

Azok az igazgatási, kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, szálláshely, sport, oktatási, egészségügyi, szórakoztató, lakóépületek, melyeknek férőhelye, egyidejű forgalma 300 fő, vagy azt meghaladó, vagy 400 m2-nél nagyobb emberi tartózkodásra alkalmas termük van.

Közlekedési létesítmények

Közúti, légi, vasúti és vízi közlekedést kiszolgáló épületek.

Hidak és más tartószerkezeti műtárgyak

Geotechnika